Vem ska åka?

Var man åker på semestern är självklart en fråga om tycke och smak. Det finns barnfamiljer som åker på semester till Patong, ungdomar som chillar på en lugn turistort i Grekland och par som tillbringar sin semester i partyparadiset Aiya Napa. Ändå brukar det ofta vara så att barnfamiljer vill åka till en plats som är lämplig för barn, ungdomar drar gärna iväg till en turistort med fart och fläkt och par till en plats där de kan ha det mysigt tillsammans. Därför följer här några rekommendationer som kanske kan hjälpa dig att sålla bland alla turistorter.

Turistorter för barnfamiljer

Fig Tree bay är ett säkert kort för barnfamiljen. Badstränderna är mycket fina och långgrunda. Om ni är i Fig Tree Bay kan ni också göra som alla andra barnfamiljer, ta dagstur in till vattenpalatset Waterworld i Aiya Napa! Waterworld är nämligen en av Europas största och roligaste vattennöjesparker.

Om ni åker till Alcudia på Mallorca kommer ni garanterat möta många andra barnfamiljer, vilket är bra eftersom era barn då får andra barn att leka med.  Alcudia har en 15 kilometer lång strand som dessutom är mycket långgrund som även passar de minsta.

Turistorter för paret

Om ni är ute efter att koppla av, men ändå vill gå ut och slå runt lite grand är Larnaca på Cypern ett bra val. Larnaca är en charmig stad med fina stränder, bra restauranger och har ett hyfsat uteliv.  Ett annat alternativ är Palma på Mallorca som är en fin stad där det finns mycket att se och göra. Havanna på Kuba är en exotisk plats som många anser vara mycket romantisk och således en perfekt turistort för det romantiska paret. Lindos på Rhodos är en mycket vacker plats, kanske till och med den allra vackraste platsen i Grekland, som alla par någon gång borde besöka.

Turistorter för ungdomar

Ungdomar är så olika. Det finns de som vill se och uppleva saker, de finns de som åker iväg för att koppla av och det finns definitivt de som åker iväg för att festa. Om du är ung och vill hamna på en turistort där det finns många andra ungdomar så ska du nog kolla under rubriken party.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!