Kapstaden

Det finns många populära orter i Sydafrika men Kapstaden är den populäraste.  Kapstaden är på frammarsch bland svenska resenärer, förmodligen för att det finns så mycket att se och göra i och runt Kapstaden. Dessutom ligger staden mycket vackert till vid havet omgiven av vinfält, ett hissnande bergslandskap och kritvita sandstränder. I Kapstaden finns skyskrapor, gamla byggnader och små hus i vackra pastellfärger samt en hamn kantad med restauranger där du kan sitta och njuta i kvällsbrisen efter en lång dag på stranden eller efter en dagstur uppe i bergen.

Glöm inte att köpa med dig en reseadapter till Sydafrika eftersom att de har annorlunda eluttag!

Om du åker till Kapstaden kan du göra det mesta. Du tillbringa din tid på de vackra stränderna, uppleva storstadsliv, ta del av sydafrikansk kultur eller ta en runda på golfbanan.  Kapstaden lämpar sig utmärkt för dykning och snorkling. Om du är en riktig tuffing kan du följa med på en tur till Dyer Island för att dyka bland vithajar.  Om du tycker att hajdykning är lite väl magstarkt kan du åka på safari där du istället kan se vilda djur som lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar. Garanterat en upplevelse för livet! Om du gillar att röra på dig kan du bege dig på en guidad bergsvandring eller kanske besöka en av de många vingårdar som omger Kapstaden.

I Kapstaden finns det gott om caféer, restauranger, barer och livemusik. Besök gärna Theatre in the District som byggdes klart 1885 men som då var en kyrka som hette St Philip’s Church. I Theatre in the District framförs sydafrikansk sång, dans, poesi och drama av talangfulla ungdomar.

Visst du att Sydafrika bara har en timmes tidsskillnad mot Sverige? Trots att det ligger så långt bort. Detta eftersom att de ligger ganska så rakt söderut och på den axeln så blir det ingen skillnad i tid. Så trots en lång resa så kommer du att slippa jetlag 🙂

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!