Split och Makarska Rivieran

I Kroatien finns charmiga städer, vacker natur och fantastiska stränder. Alltfler resenärer väljer att åka till Kroatien på sin semester, men Kroatien har ändå lyckats att behålla sin charm och säregenhet. Kroatiens två populäraste turistorter är Split och Makarska Rivieran.

Split

Det är inte många turistorter som är så genuina som Split. I Split kan du uppleva ett stycke europeisk historia och ta del av Kroatiens kulturarv. Många byggnader i Split har flera hundra år på nacken, ibland mer. Staden har massor av charmiga gator, gemytliga restauranger och mysiga caféer. Split fullkomligt sjuder av liv på somrarna och här finns det gott om klubbar och barer som håller öppet in på småtimmarna. Split har även vacker hamn där du på kvällarna kan strosa efter den palmkantade hamnpromenaden och titta ut över havet och på dagarna kan du koppla av på Splits fina sandstrand.

Makarska Rivieran

Makarska Rivieran har massor av små fina sandsstränder och kristallklart vatten. Bakom byarna och grönskan ligger de vackra Biokovobergen som höjer sig mot skyarna. Längst Makarska Rivieran ligger orterna Brela, Gradac och Baska Voda.

Brela och Gradac var ursprungligen enbart två små fiskebyar som numera har fina strandpromenader och bra restauranger. Båda orterna är dock fortfarande lugna så om du vill ha lite mer fart ska du åka till Baska Voda. I Baska Voda är pulsen högre och restaurangerna och barerna fler. Trots det åker folk oftast inte hit för att i första hand festa. Hit åker de flesta för att koppla av och njuta av livets goda.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!