Phuket

Thailands populäraste resemål heter Phuket.  Phuket är Thailands största ö och består av ett kuperat landskap med gröna berg och dalar och har massor av finkorniga sandstränder. Phuket är kontrasternas ö. Här hittar du genuint Thailändska och det extremt turistiska, här finns lugnet och här finns det vilda nattlivet, hit reser ungdomar och hit reser pensionärer. Här är Asien standard, men du kan alltid få västerländskt när du tröttnat. Ta maten som exempel, det Thailändska köket är billigt och gott. Men ibland längtar man hem till en pizza eller hamburgare. Inga problem!

På Phuket kan du göra det mesta.  Du kan dyka vid fina korallrev, åka vattenskoter, cykla i bergen och besöka buddhisttempel. Du handla på marknader och i stora fina shoppingcenter. Eller så kan du göra det som många gör: äta och dricka gott och slappa på stranden.

Patong

Patong är Phukets största turistort och ligger vid en vacker strand och är omgiven av gröna berg. Trots att nattlivet är vilt och att Patong är full av nattklubbar och gogobarer hittar även en del barnfamiljer och par hit eftersom Patong har det mesta: Turistbutiker, shoppingcenter, små thailändska matkrypin, utomhusmarknader, utflyktsarrangörer, vattensporter, en uppsjö av restauranger, sportbarer, karaokehak, livemusik, diskotek och mycket annat. Dessutom känns Patong som vilken hektisk turistort som helst, under dagtid.

Karon och Kata

Turistorterna Karon och Kata ligger strax söder om Patong och är lite lugnare. Här finns allt som brukar finnas på en bra turistort i Thailand: vackra sandstränder, gott om hotell, massor av restauranger, barer och oändlig shopping. Många barnfamiljer åker hit på semester.

Kamala Beach

Kamala Beach som ligger sju kilometer norr om Patong är Phukets oas. Stranden är fantastisk och Kamala by är vackert omgiven av gröna berg. Hit kommer turister som vill ta det lugnt och det här är en perfekt plats för barnfamiljer. I Kamala är kommersen inte stor, men det finns ett antal restauranger och affärer både på Kamala Beach och inne i byn. Nattlivet är dämpat och Kamala har inga stora klubbar och diskotek, men det finns några strandbarer och ställen där man kan spela biljard och kolla på sport. I Kamala finns även det populära Phuket Fantasea som har uppvisningar med elefanter, akrobatik och thailändsk kultur.

Surin Beach

Surin ligger strax norr om Kamala och är också en lugn turistort, men är lite större, flashigare och lyxigare än Kamala. Många jetseters åker hit på semester. Stranden är riktigt fin, kanske den bästa i Phuket, och här finns flera strandrestauranger.

Bang Tao Bay

Bang Tao Bay är den mest avskilda turistorten av dem alla och ligger norr om Surin. Om du vill uppleva en avskild fantastisk fin sandstrand med vajande palmer och en total avsaknad av nattliv ska du åka till Bang Tao. Bang Tao Bay är mycket fridfullt och mycket vackert.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!