Sunny Beach

Sunny Beach i Bulgarien har Europas kanske allra finaste sandstrand. Den är 7 kilometer lång och mycket bred. Sunny Beach har länge varit en populär turistort för bulgarerna själva, men har under det senaste årtiondet fyllts med turister från hela Europa och resten av världen.

På Sunny Beach spenderar de flesta turister sin tid på stranden. Om du gillar ett aktivt strandliv är Sunny Beach platsen för dig. Här spelar folk Beach Ball, åker vattenskidor, trampbåtar, bananbåtar, Jet Ski och testar paragliding. Sunny Beach har fått EU:s ”Blå Flagg” vilket innebär att badvattnet håller hög klass och att stranden är ren och fräsch. Bulgarerna har tagit sin utnämning på allvar och städar därför stranden varje kväll.

sunny beach bulgarien 1024x627 - Sunny Beach

Till Sunny Beach åker par, barnfamiljer och kompisgäng. Det finns någon för alla. För de unga och festsugna finns det gott om nattklubbar, barer och diskotek. För barnen finns det sandslottstävlingar, barndisco och en vattenpark. På Blomstergatan finns det restauranger med mat från hela världen och massor av barer. Här samlas de flesta turister på kvällarna, oavsett man är barn, ungdom eller vuxen.

Om du vill se dig lite omkring utanför Sunny Beach kan du åka till Nessebar som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Nessebar ligger bara 3 kilometer från Sunny Beach och du tar dig enkelt dit med buss. Nessebar är en charmig stad som har en mängd gamla kyrkor och små kullerstensbelagda gränder. På dagarna fylls gatorna med musiker, målare och souvenirförsäljare. Det är värt att åka till Nessebar bara för att strosa runt på gatorna och äta lunch på en av de små restaurangerna.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!