Vad vill du göra?

Koppla av

Om du vill koppla av kan du åka till lugna fina Kamala på Phuket. Stranden är riktigt fin och naturen fantastisk. Här finns några mysiga strandrestauranger och sparsamt med barer. Bang Tao ännu lugnare och stranden ligger långt ifrån liv och rörelse. Rethymnon på Kreta är ett annat bra tips. I Rethymnon kan du njuta av lugnet trots att du befinner dig i en relativt stor stad. Andra tips för avkoppling är Fig Tree Bay på Cypern, Puerto de Mogan på Gran Canaria, vackra Lindos på Rhodos och även Rhodos fina västkust.

Party

Om du vill ge dig iväg utomlands för att sola, bada och festa hittar allt du vill ha i Ayia Napa på Cypern. Ayia Napa är en av Europas absolut bästa partyplatser och festen pågår långt in på natten. Sunny Beach, Alanya, och Rhodos stad är några andra bra tips. Hit kommer festsugna ungdomar från hela Europa och även från andra delar av världen.  Patong i Phuket har förvisso ett rykte av att vara en lekplats för vuxna eller snarare en lekplats för vuxna män. Det är förvisso delvis sant, men om du ger dig ut i Patongs nattliv kommer du möta många backpackers som gärna slår runt i Patong, både killar och tjejer, singlar som par. Det gäller naturligtvis även charterturister. Utelivet i Havanna går inte av för hackor det heller, men räkna inte med att träffa en massa svenska ungdomar där.

Se och uppleva

Om du är den som inte gillar att spendera hela dagarna på stranden och på restaurangerna rekommenderas Kapstaden och Mallorca. Dessa två turistorter har så mycket mer att ge än enbart sol, bad, shopping och restaurangbesök. Kapstaden har en mängd aktiviteter som safari, dykning och bergsvandring. Mallorca lämpar sig för bergsvandring och cykelturer i bergen. Havanna är också ett bra tips. Bara att gå omkring i Havanna och njuta av folklivet är en fantastisk upplevelse.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!