Gran Canaria

Gran Canaria är fortfarande ett av svenskarnas allra populäraste resmål. Till Gran Canaria kan du åka på solsemester året runt och här finns allt för barnfamiljen, paret och de partysugna. Dessutom är Gran Canaria vackert. Det är inte för inte som Gran Canaria är så populärt.

Gran Canaria är verkligen en fantasiskt fin ö. Här finns vulkaner, 2 000 meter höga berg, grönska och riktigt fina stränder längst sydkusten. Många som åker till Gran Canaria gör det för att äta och dricka gott och för att spendera dagarna på stranden, men det du kan även göra annat. Om du gillar att dyka finns det vrak strax utanför kusten som du kan upptäcka och du alltid ta en guidad tur till inlandet och vandra i de vackra gröna bergen. Eller varför inte hyra en bil och åka runt lite bland byarna?

 På Gran Canaria finns det många turistorter att välja på. Vilken ort du bestämmer dig för att åka till beror naturligtvis på vad du vill göra.  Du kan du koppla av och njuta på den lilla pittoreska fiskeorten Puerto de Morgan eller slå runt i nöjesmetropolen Playa del Inglés. På turistorten San Agustin kan du sätta sprätt på dina pengar på Casino de Gran Canaria eller bo i Puerto Rico som är fullproppad med barer och restauranger. Du kan också uppleva ett riktigt spanskt storstadsliv i Las Palmas. Las Palmas är en härlig spansk storstad som har allt: EU:s kanske billigaste shopping, tapasbarer, restauranger, klubbliv, grönskande torg, museer, konstgallerier, gamla fina kvarter och en strand där surfarna håller till och där ungdomarna spelar fotboll på kvällarna.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!