Cypern

Cypern är ett populärt resmål som har flera populära turistorter. Cypern är uppdelad i en turkisk del och en grekisk del. De populäraste turistorterna ligger på den grekiska sidan av ön och heter Ayia Napa, Fig Tree Bay och Larnaca.

Ayia Napa 

Ayia Napa är ökänt för sitt vilda nattliv. Och det är sant, om du är ute efter att verkligen festa och stanna uppe hela natten är Cyperns nöjescentrum något för dig. I Ayia Napa finns det massor av barer, diskotek och nattklubbar som håller öppet långt in på natten.

Ayia Napa är emellertid mer än en enda stor festplats. Här finns riktigt fina stränder som även lockar par och barnfamiljer.  Här kan du snorkla, åka vattenskoter eller testa paragliding. I Ayia Napa finns även Waterworld som är en av Europas största vattenparker där du kan kasta dig ner för vattenrutschkanorna och skumpa runt i en jättebadring på en konstgjord flod.

ayia napa 199x300 - Cypern

Fig Tree Bay

Fig Tree Bay är en betydligt lugnare turistort än Ayia Napa och är det perfekta valet för barnfamiljen och alla andra som söker avkoppling och inte party. Stränderna består av härlig finkornig sand och badvikarna är långgrunda.  Dessutom slipper du trängas bland massor av turister på en fullpackad strand. I Fig Tree Bay finns det även många mysiga restauranger och efter huvudgatan kan du shoppa i de små butikerna eller stanna och ta en öl i en av barerna.

Larnaca

Larnaca är en genuint charmig stad med vackra promenadstråk och små orientaliska gränder. I Larnaca tempot är högre än i Fig Tree Bay, men betydligt lugnare än i Ayia Napa. Larnaca är det perfekta mellantinget. Här kan du sola och bada och ta en matbit på en fin restaurang eller på en enkel taverna. Här kan du släppa loss på ett något av diskoteken eller hänga på en bouzoukiklubb.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!