Mallorca

Spanien lockar som vanligt med värme och fint vatten. Det är inte konstigt att Mallorca år efter år, årtionde efter årtionde behåller sin position som en av Europas populäraste resmål. Bortsett från de fantastiska stränderna bjuder Mallorca på hisnande naturupplevelser. På Mallorca finns det milslånga vandringsleder uppe bland bergen där man får en fantastisk utsikt över hav och land, Allt fler cyklister och vandrare tar sig till bergskedjan Tramuntana för att uppleva Mallorcas fantastiska natur och den friska luften.  Många hyr en bil och tar en biltur ut till flera av de små byar som ligger utsprida över ön för att uppleva det ”riktiga” Mallorca.

Tre av de populäraste turistorterna på Mallorca är Alcudia, Palma och Cala d’Or.

Palma

Palma är Mallorcas huvudstad och här bor halva Mallorcas befolkning. Staden ligger vid havet och har flera fina badvikar. Här finns medeltida gränder, ett rikt kulturliv och fina promenadstråk. Palma har en härlig stadspuls med ett stort utbud av nöjen, shopping, sevärdheter, restauranger och ett rikt nöjesliv.  I Palma kan du äta riktigt gott. Här finns fantastiskt god tapas och genuina spanska medelhavsrätter. Prova de fantastiska fisk- och skaldjursrätterna, du kommer inte att ångra dig.

Alcudia

De flesta barnfamiljer åker till Alcudia som har en fantastisk långgrund sandstrand som är 15 kilometer lång. Badvattnet är rent och klart. Här finns det gott om restauranger, affärer och souvenirbutiker, men missa inte själva staden Alcudia som är en charmig gammal stad som grundades under romarriket. Här kan du ta en tapas eller dricka en kopp starkt spansk kaffe på ett av caféerna och njuta av den genuint spanska atmosfären. Staden Alcuda har också en fin hamn som är full av fiske- och fritidsbåtar.

Cala d’Or

Cala d’Or ligger 65 kilometer nordöst om Palma. Cala d’Or är beläget vid fem fantastiskt fina badvikar, flera av dem omgivna av branta klippor. Om du åker till Cala d’Or kan du njuta av ett lugnt sol- och badliv och äta en god måltid på kvällskvisten.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!