Havanna och Varadero

Havanna är en av de mest intressanta och livsbejakande platser du kan besöka. Trots Castrobrödernas vanstyre och fattigdom sprudlar kubanerna ofta av energi och glädje. De flesta som besöker Havanna slås av den kubanska gästfriheten och finner ofta vänner bland lokalbefolkningen. På kvällarna då det börjar svalna lever havannaborna sitt liv utomhus och du ser dem sitta överallt utanför sina hem.

Havanna Vieja (gamla Havanna) består av gamla koloniala hus i fantastiska färger. Även om husen och byggnaderna i Havanna Vieja har börjat flagna och ser rätt nötta ut är det en riktigt skön känsla att vandra omkring på de små gatorna och i de mysiga gränderna.  På kvällarna när hettan har lagt sig blommar nattlivet upp och från salsaklubbarna hörs musik, skrik och skratt. I Havanna finns även barer och diskotek där stämningen hög.

Restaurangerna i Havanna håller egentligen inte särskilt hög klass och shoppingen är inget vidare, men vad gör det? Havanna charmar dig ändå. Den dag du lämnar Havanna kommer inte Havanna att lämna dig. Du kommer förmodligen att åka tillbaka.

Varadero

Om du vill uppleva bedårande karibiska stränder ska du åka till Varadero. Där är sandstränderna kritvita, palmerna gröna och det kristallklara vattnet turkost. Ovanför den drygt mil långa sandstranden finns avkopplande barer, mysiga restauranger och fina hotell. I Varadero kan du njuta av livets goda: sol, bad, en drink eller två på kvällskvisten och god mat.  Du kan också dyka och snorkla i det karibiska havet. Om du är sugen på att ta en golfrunda finns det fina golfbanor att tillgå.

Havanna och Varadero visar upp helt olika sidor av Kuba. Många som åker till Kuba besöker båda platserna.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!