Alanya

Alanya ligger mycket fint till på Turkiets sydkust. Alanyas långa fina sandstränder är perfekta för sköna lata dagar med sol och bad. Staden Alanya som numera ligger precis vid stranden är ren och fräsch. Tidigare låg Alanya på den stora majestätiska klippa som skjuter upp ur havet strax utanför det moderna Alanya. På klippan finns än idag gamla Alanyas fästning och ringmur kvar.

Under högsäsongen (juni till augusti) kommer ungdomar hit från hela Europa för att ha kul. I Alanya finns det gott om livliga barer, nattklubbar och diskotek. Trots det väljer många barnfamiljer och par att åka hit eftersom atmosfären är vänlig och maten god. Här kan hela familjen njuta god mat och dryck på en mysig uteservering om kvällarna och leva strandliv på dagarna.

Många åker också till Alanya för att shoppa. Här kan du köpa kläder, smycken, mattor, smide i koppar och mässing och läderprodukter av alla de slag. Och det är billigt. Ta därför med dig en tom extraväska när du ska åka hit.

 Om du vill ta en liten paus från Antalyas strandliv kan du alltid ta en båttur längst Manavgatfloden som slingrar sig in i det vackra turkiska landskapet. Du kan också hyra en bil och köra de tre milen till den imponerande ruinstaden Termessos där du kan känna historiens vingslag när du vandrar runt bland ruinerna av en gammal amfiteater. Du kan även ta bussen till staden Egirdir som ligger vackert placerat vid en bergsjö som bär samma namn som staden. I Egirdir finns det en färgstark basar och i bergsjön Egirdir finns flera fina öar som du kan besöka.

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!