Rhodos

Rhodos har länge varit en av svenskarnas allra populäraste turistorter och populariteten verkar aldrig avta. Rhodos är Tolvöarnas största, grönaste och solsäkraste ö. En av de andra tolvöarna som du kanske känner igen är Kos. På Rhodos kan du njuta av lugnet, på Rhodos kan du uppleva historia, på Rhodos kan du festa hela natten.

Rhodos är en komplex ö som har många populära turistorter. Vilken som blir din favorit beror på vad du vill få ut av din semester. Planerar du en resa till Grekland bör därför Rhodos definitivt finnas med i tanken.

Rhodos Stad

Rhodos stad har rustats upp på senare tid, men behåller sin särprägel med rik kultur och de genuint grekiska tavernorna finns kvar. I Rhodos stad finns en medeltida stadsdel med historiska byggnader och en mängd caféer, restauranger, barer, basarer och butiker. I Rhodos stad kan du njuta av både strandliv och ett vilt nattliv.

Rhodos västkust

Rhodos västkust är mycket lugn och passar för sköna lata dagar i solen. Stränderna är fantastiskt fina och vattnet klart. Det här är den perfekta semesterorten för de som bara vill koppla av. Eftersom stranden inte är så långgrund och vågorna ibland kan bli rätt så höga är Rhodos västkust inte det allra bästa alternativet för barnfamiljen som har riktigt små barn.

Rhodos östkust

Många väljer att åka på semester till Rhodos östkust, även Rhodosborna själva.  På Östkusten ligger bland annat turistorten Flairaki. I Faliraki finns det gott om restauranger, ett rikt nöjesliv och en av Rhodos finaste stränder. På östkusten ligger även Lindos som är en fantastiskt fin by med vitkalkade hus som letar sig ner mot havet. Ovanför byn ligger en medeltida fästning på en stor klippa och nedanför byn finns en vik med riktigt fina badstränder. Den som en gång besökt Lindos kommer ofta tillbaka.

Båtluff i Grekland?

Varför inte kombinera flera öar i din Greklandssemester? Många utgår från Aten och besöker öar som Santorini, Paros och Naxos på vägen till Rhodos. Det finns snabbfärjor och långsamma. Men varför inte sova under stjärnhimlen en natt på väg mellan två grekiska öar?

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!