Dubai

Allt fler svenska väljer att åka till Dubai. Dubai är extravagant, lyxigt och överdådigt, men också exotiskt och främmande. I Dubai är servicenivån hög, de fina hotellen många och de kritvita sandstränderna fantastiska. Om du har tröttnat på att nöta Spaniens golfbanor ska du också åka till Dubai. I Dubai kan du spela golf på golfbanor som verkligen är något extra.

Den största sevärdheten i Dubai är staden i sig. Ta en dag till att bara resa runt i Dubai. Åk runt med metro och buss och du kommer att få en oförglömlig upplevelse.  Arkitekturen är spektakulär och här blandas öst med väst. Här finns moderna skyskrapor och vackra österländska byggnader. Bara att ställa sig nedanför skyskrapan Burj Khalifa, som är världens högsta byggnad, är en upplevelse. Skyskrapan har 164 våningar och är 828 meter hög!

Dubai är en av världen bästa shoppingorter och här finns det gott om moderna varuhus och traditionella marknadsplatser. Eftersom det är så billigt och för att utbudet är stort åker många till Dubai enbart för att shoppa. Här kan du köpa guld, juveler, smycken, märkeskläder, hemelektronik, mattor och tyger.

I Dubai finns det gott restauranger och maträtter från hela världen. Många restauranger håller mycket hög standard. Hur härligt är det inte att koppla av med en lyxig middag efter att ha spenderat hela dagen på stranden eller efter en shoppingrunda?

Trots att Dubai ligger mitt i arabvälden har Dubai en liberal inställning till alkohol och nattliv. Du kan ta din öl eller drink lite varstans i Dubai för här finns gott om barer, klubbar och ställen med livemusik. Vill du hitta fler reseguider till Dubai? Hitta dem på Reseguider.nu!

Hyra bil på semestern?

Att hyra en bil på semstern är ett klokt sätt att få se mer av turistorten och landet. Några tips för att hitta en billig hyrbil:

  1. Boka hyrbilen hemifrån.
  2. Jämför priser och bilar.
  3. Boka i god tid.

Vi rekommenderar Hyrabil.net när du ska hyra bil på semestern. De ställer hyrbilsföretagen mot varandra och pressar på så sätt priset. Prova själv, du kommer att bli förvånad över resultatet!